درباره موزاییک پلیمری
موزاییک پلیمری چیست ؟
در این محتوا می خواهیم به توضیحاتی درباره موزاییک پلیمری بپردازیم.
یکی از انواع سنگ مصنوعی، موزاییک پلیمری است که تشکیل شده از تغییر ساختار مولکولی سیمان و نیز انجام روند پلیمریزاسیون که شبکه زنجیره ای مقاوم در سیمان را به وجود می آورد.
این روند سبب می شود که سیمان کریستالی شده و شبکه ای بلوری نیز پدیدار شود، و در نهایت موزاییک تولید شده مقاومتی حدود دو برابر بیشتر از بتن دارد. باید اشاره کرد که این نوع موزاییک با تعداد زیادی از سنگ های طبیعی از نظر مقاومت و استحکام برابر است.
موزاییک پلیمری یا همان سنگ مصنوعی ترکیبی از بتن و پلیمر است، که دارای ترکیب رنگی جذاب مانند سنگ های طبیعی خود موزاییک دارد. این نوع موزاییک در مدت کوتاهی توانسته جایگزین بیشتر سنگ های مصنوعی یا طبیعی شود، و دلیل آن بالا بودن استحکام در برابر شرایط هر نوع آب و هوایی یا جو نامناسبی مانند ۵۰ درجه زیر صفر می باشد.
گفتیم که موزاییک پلیمری استقامت بالایی در وضعیت هوایی مانند سرما و یخبندان دارد، که علت آن تراکم زیاد آن و جذب آب پایین در حدود کمتر از ۳٪ است، موزاییک پلیمری نسبت به سایر کفپوش بتنی، خصوصیات و کاربری متفاوت تری دارد.
از معایب عمده این کفپوش ها باید به پرهزینه بودن نصب آن اشاره کرد، زیرا این کفپوش ها به دلیل چسبندگی خاص و ساختار مولکولی آن و واکنشی که با بتن زیر سازی دارد، نصب آن باید با اصولی خاص انجام شود.
می توان گفت که در موزاییک پلیمری، رنگ ها به صورت عمقی و از انواع معدنی استفاده شده که مقاومت بالایی در برابر نور و اشعه خورشید و نیز تغییرات دما دارد.
ویژگی های موزاییک پلیمری
ویژگی هایی درباره موزاییک پلیمری که باعث شده این موزاییک به یکی از انتخاب های ایده آل تبدیل شود، مقاومت و استقامت در مقابل یخ زدگی و سرما و نیز نفوذ ناپذیری کم در برابر آب می باشد.
موزاییک پلیمری و مواد تشکیل دهنده آن
موزاییک پلیمری تشکیل شده است از : سیمان، ماسه، شن و رزین( فوق روان کننده پلیمری )، در اصل ترکیبی از سیمان، ماسه و شن با تراکم بالا، به همراه رزین مصنوعی می باشد که با پلیمراسیون به هم می چسبیده اند. همچنین استفاده از رنگدانه های شیمیایی یا پیگمنت ها که دارای رنگ های متفاوتی مانند قرمز، زرد، سفید، مشکی، آبی و سبز (اکسید کروم) است.
چسبندگی بین اجزای این نوع موزاییک از ترکیبات پلیمری و افزودنی های شیمیایی و معدنی ایجاد شده که باعث استقامت بالای موزاییک پلیمری می شود.
ترکیب به دست آمده در قالب هایی با طرح های متنوع از جنس سیلیکون، ABS و لاستیک ریخته شده می شود. افرادی که این نوع موزاییک را انتخاب کرده اند، علاوه بر استانداردهای موجود، می توانند طرح خود را در اندازه و ابعاد دلخواه سفارش دهند.
موزاییک پلیمری و کاربرد آن
از موزاییک پلیمری برای پوشاندن کف مکان های خارجی و ساختمان و سنگ فرش های طرح دار و زیبا استفاده می شود، به دلیل داشتن کیفیت بالا و استحکام در مقابل عوامل محیطی می باشد. از این رو بسیاری از معابر، حیاط ها و پیاده رو ها را از این نوع موزاییک استفاده شده است.
همانگونه که گفتیم موزاییک پلیمری مقاومت بسیاری در برابر یخ زدگی دارد، به همین علت از این موزاییک به عنوان کفپوش حیاط یا سنگ فرش حیاط ها در مناطق سردسیر استفاده می شود.
موزاییک های پلیمری به علت اینکه عمر بالا و مقاومت بالایی در برابر یخ زدگی دارند، باعث شده که کمتر مشکلاتی مانند شکستگی در اثر یخ زدگی و فشار در آن ها دیده شود.
در نهایت باید گفت که موزاییک پلیمری برای مکان هایی که در معرض رفت و آمد زیاد و یا عوامل طبیعی هستند، انتخابی ایده آل است. از این رو چنانچه گزینه ای بسیار مناسب برای سنگ فرش یا پوشش کف حیاط خود هستید، استفاده از این موزائیک را پیشنهاد می دهیم.
برای دیدن محصولات موزاییک، موزاییک پلیمری و کف پوش بتنی به سایت ماهان موزاییک مراجعه کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.